divendres, 13 de març del 2015

Actinia Equina

Tomàtiga de Mar


Notació cientifica : Actinia equina

Nom comú: cat: tomatiga marina, ortiga roja. Ing: Beadlet anemone, red sea anemone. Fran: Actinie rouge. Ita: Pomodoro di mare

 Regne: Animalia; Filum: Cnidaria; Clase: Anthozoa; Orden: Actinaria;
  Subclase: Nynantheae; Família: Actiniidae;  Genero: Actinia

Habitat: Molt  común en roques, obertures, blocs i en els surtens desde el miglitoral fins als 8 -10m, preferentment en llocs verticals, ja siguin expostos o calmats.

Alimentació: Placton.

Distribució geogràfica: Des de el nort de Noruega finas a Àfrica, incluint les Azores, Canarias, Cabo verde i el Mediterrani.

Curiositats: Mostra un comportament agressiu cap a individus veïns. Aquest comportament agressiu és estimulat quan els tentacles de les anèmones adjacents entren en contacte.
· Entre tots els antozous europeus és l'única capaç de tolerar períodes de sequera de llarga durada en baixar la marea. En els períodes de marea baixa sol estar contret formant una bola gelatinosa, però al retornar l'aigua es torna a obrir.
· Presenta uns saquets marginals, de color blau i molt urticants, que serveixen per espantar els altres individus de la mateixa espècie quan s'acosten massa. Aquest efecte urticant només és apreciable per l'home.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada