dijous, 11 de desembre de 2014

Cabot d´arena.

Nom científic: Gobius geniporus.
Nom comú: Cabot d´arena.
Família: És una espècie de peix de la família dels Gobiidae en l'ordre dels perciformes
Habitat: És una espècie bentònica. Apareix principalment en fons de sorra fina, però també apareix en praderies de Posidoniay en zones amb grava.
 Reproducció: Es reprodueix en els mesos d'abril i maig.
Alimentació: Menja petits crustacis, mol·luscs i poliquets.
Distribució geogràfica: És un endemisme del Mar Mediterrani (molt abundant a les Illes Balears).
Curiositats:
  • Els mascles poden assolir els 16 cm de longitud total.
  • El cos és subcilíndric i allargat.
  • El cap és gros i allargat, ample i una mica deprimit.
  • La boca és grossa i té els llavis gruixats.
  • Els orificis nasals tenen un petit tentacle.
  • La línia lateral es modifica en el cap i apareixen en gran quantitat les papil·les sensorials anomenades geniporus presents a tots els gòbids.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada