dijous, 6 de novembre de 2014

Palaemon elegans


Palaemon elegans 

Nom científic: Palaemon elegans
Rathke, 1837
Nom comú: Cat: Gambeta, Cast: Puu, Ing: Grass Prawn,
Família: Crustacis
Tipus paisatge: Immersió en coves, Immersió poc fonda
Fondària: Fins a 10m
Mides: Fins a 5cm

Hàbitat

Viu a la vora del mar o en llacunes allunyades d'ell, a pocs centímetres de profunditat, sota les pedres. Té hàbits nocturns. Encara que és una espècie típicament marina, ha estat trobada regularment en aigües lleument salobres i en llacunes.


Alimentació

Omnívor, menja petits animals vius o morts, algues i qualsevol tipus de residu orgànic que pugui trobar (restes de menjar, plantes, detritus, etc.) i capturar entre els seus pinces. Poden arribar a menjar-se entre ells.

Reproducció 

Ovípar. La reproducció es duu a terme entre abril i setembre. La fertilització és externa, una vegada fertilitzats la femella porta els ous units als pèls en les seves potes abdominals que serveixen d'òrgans copuladors. La femella és més gran que el mascle, es pot veure a la femella portant els ous en època de reproducció. Algunes femelles són capaços de tenir 2 postes.

 Curiositats 


* En alguns llocs es pesquen comercialment amb diferents arts.

* La seva carn es considera exquisida i es comercialitza fresc o congelat.

Classificació

Tall: Arthropoda, Subfilo: Mandibulata, superclasse: Crustacea, Classe: Malacostraca, Subclasse: Eumalacostraca, Superordre: Eucàrid, Ordre: Decapoda, Família: Palemònid, Gènere: Palaemon




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada