dijous, 30 d’octubre de 2014

Cabot d'ortiga

-Nom comú: Cabot d'ortiga, Bucchichi's goby, Rasposo.                                 
-Nom científic:  Gobius bucchichi.

-Classificació: regne: Animalia, filum: Chordata, classe: Actinopterygii, ordre: Perciformes , família: Gobiidae, gènere: Gobius, espècie: Gobius bucchichi.

-Distribució: es troba a la zona atlàntica propera a l'estret de Gibraltar i el mar Mediterrani.

-Hábitat: habita en els fons sorrencs i rocosos litorals fins als 30 m de profunditat i amb una temperatura de l'aigua entre els 15 i els 24 ºC.

-UICN: sense perill.

-Característiques: el seu cos mesura 10cm de longitud total. La pell és mucosa i el protegeix dels tentacles urticants de les ortigues de mar o anemones. És de color marró clar i gris amb tons grocs i amb una taca gran i negra a la base dels pectorals. Té una taca negra allargada que travessa els ulls. S'alimenta de crustacis i larves d'invertebrats. Es camufla entre les esquerdes de les roques, es mou enganxat a les roques, per poder mantenir-se fermament fixat a terra tenen les aletes ventrals soldades. Assoleix la maduresa sexual en el primer any de vida i l'època de reproducció té lloc entre els mesos d'abril a agost.
-Curiositats: els ous els posa en petxines buides i buits de pedres, es refugia en els tentacles de la Anemonia Sulcata en cas de perill. El cos és cilíndric i comprimit al peduncle cabal. No són grans nedadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada